Vänskapsinitiativet – vill du vara med i höst?

Redan nu på onsdag den 20 augusti blir det mässa på Sandgatan kl 12.10, alla studenter välkomna. Om någon lagar så blir det lunch efter också!

För vår Vänskapsgrupp med ungdomar från Eritrea som kommit till Sverige på egen hand söker jag några killar (2?) som kan vara intresserade att ägna lite tid och engagemang på att träffa dem. Kanske kunde vi göra några saker varannan vecka, saker som kan vara av nytta för killarna som ar 15 år gamla för att orientera sig i Sverige, till exempel studiebesök på några arbetsplatser. Vi träffade killarna förra året, men många i gruppen har försvunnit utomlands i höst. Hör av er till mig, br Björn, 076-2763667 eller bjorn@dominikan.nu. Det kan bli en väldigt fin erfarenhet att lära känna dessa killar, det har det varit för mig och för flera andra i gruppen.

Det kan också vara möjligt att ansluta sig till Vänskapsgruppen med  folk på gatan, som går ut och träffar romer i Lund en gång i veckan. Också det något som betytt mycket för flera av dem som är aktiva. Hör av er!

Leave a comment